När du följer de här kostråden under en tidsperiod kommer din kropp att bli av med gifter som lagrats under lång tid. En del slaggprodukter kan vara djupt förankrade och vara en orsak som blockerar en djupgående läkning. För att få ut så bra resultat som möjligt av behandlingen rekommenderas denna diet och framför allt när det handlar om långvariga besvär. Polaritetsdieten har en renande effekt på hela kroppen och framför allt på mage och tarmsystem.

Försök att vara medveten om din sinnesstämning under perioden som du äter dieten och undvik att äta om du är upprörd eller känner starka negativa känslor. Ett tips kan vara att skriva ner det som påverkar dig negativt och på så sätt frigöra dina tankar. Det vi tänker påverkar våra känslor som i sin tur påverkar kroppen och matsmältningsprocessen. Helst ska du bara äta när du känner dig hungrig och avsluta måltiden när du börjar känna mättnad.

Välj ekologiskt odlade grönsaker och frukter så långt det är möjligt. Tänk på att allt det vi tillför vår kropp blir till byggstenar och utgör förutsättningar för ett friskare liv. Genom att fokusera på en ökad närvaro vid varje måltid och inte distrahera din uppmärksamhet med annat kan du tillgodogöra dig den energi som maten innehåller fullt ut. Det kan du göra genom att äta långsamt, tugga maten ordentligt och känna smaken i munnen.

Morgonen används för att stimulera utrensning av tarmar. Då är det bara vätska som intas samt en drink som renar lever och njurar.

Börja varje morgon med leverrening.
Ingredienser:
Tag saft av en halv citron och en halv grapefrukt.
Blanda med 3-4 msk olivolja.
Tillsätt 2-3 pressade vitlöksklyftor.
Du kan även tillsätta lite riven färsk ingefära.
Rör om och drick på fastande mage varje morgon.


Blandningen sköljer ur lever, njurar och stärker tarmarnas funktion. Om du tar lite färsk persilja och tuggar på efter drinken minskar du vitlöksdoften.

Leverreningen är en effektiv start på dagen och renar din kropp.

Efter denna blandning är det dags för örtte som hjälper kroppen att göra sig av med slaggprodukter

Lägg alla ingredienser i en burk med tättslutande lock och blanda dem.
Drick detta te varje morgon genom att koka upp en liter vatten och ta av från plattan. Häll i en matsked av blandningen och låt stå och dra några minuter.
Teet ska drickas som det är utan sötningsmedel, ingen honung heller.

Leversköljningen kan ge något illamående i början. Då är det speciellt bra med örtteet som motverkar detta. Efter hand som reningsprocessen fullföljs minskar illamående och kroppen känns lättare.

Cirka två timmar efter frukost är det dags för grönsaksjuice. Minst 2,5 dl av t.ex:
morötter, grönkål, salladsblad och andra gröna grönsaker.
Blanda ovanstående med 2,5 dl juice på rödbetor. Du kan även tillsätta lök, kålrot, rädisor och vitlök.
Ingen fast mat ska intas på morgon och förmiddag.

Basera din lunch på en rik variation av färska grönsaker. Det bästa är om du väljer sådana råvaror som är aktuella för säsongen. Du bör alltid komponera en tallrik som innehåller groddar med alfa-alfa, mungbönor, solrosskott och liknande eller varför inte grodda själv och då kan du bland annat prova med bockhornsklöverfrö. Berikar du tallriken med färska champinjoner ökar du proteinhalten i måltiden. Avokado är också ett gott och rikligt tillskott.

råkost

Färska grönsaker utgör en härlig måltid för en frisk kropp.

Dressing till grönskastallrik:
olivolja, äppelcidervinäger, citron smaksätt med ingefära, vitlök eller örtkryddor men tillsätt inget salt inte heller örtsalt.

Om du vill ha ett varmt mål mat kan du använda ångkoksinsats till kastrullen. En relativt billig investering som bevarar vitaminer bättre i rotfrukter och grönsaker vid kokningen.

Alternativt kan du ugnsbaka rotfrukter och lök. Servera dessa tillsammans med färska grönsaker i en riklig variation.

 

Inga fetter eller oljor får användas vid tillagning!

Dessa omvandlas vid upphettning och blir skadliga för kroppen. Under utrensningsperioden är vi ute efter att frigöra slaggprodukter såsom gamla linlagrade fetter och dyligt och då ska vi inte ersätta dem med nytt skräp. För att utöka smakbilden kan du pressa citron och ringla olivolja efter smak över varma rotfrukter och grönsaker. Om du tycker om lite hetta i maten kan du tillsätta en liten gnutta cayennpeppar. Det ger en frisk och smakrik måltid.

Drick ett glas grönsaksjuice samma som på morgonen.

Varm eller kall mat. Följ samma rekommendationer som till lunchen.
Som dessert går det bra att skära upp och blanda några frukter. Avsluta med en stor kopp te gjort på bockhornsklöverfrö eller använd Dr. Stones te som nu går bra att söta med lite honung om så önskas.

För att ytterligare stödja denna diet kan man ta ett vattenlavemang som hjälper tarmen att rensa från slaggprodukter.

Under de veckor som dieten pågår ska du absolut utesluta:
alkohol, kaffe, vanligt te, animaliska produkter som ägg, jäst, mjölkprodukter, ost (inkl. fetaost och getost) samt upphettat fett, socker, salt, potatis, ris, bröd, pasta eller spannmålsprodukter. En enda skiva bröd är tillräckligt för att förstöra resultatet av dieten på grund av stärkelsejäsningen.

Man får dock inte äta havregryn eller några som helst sädesslag, gröna ärter, majs (innehåller stärkelse), oliver (saltade) samt grönsaksbuljong som innehåller salt.