Polaritetsterapi

Den här mjuka och djupgående kroppsbehandlingen grundar sig på att återställa den naturliga balansen i kroppens energiflöden. Här utgår man från att varje människa har ett elektromagnetiskt energifält som strömmar genom kroppen i olika riktningar och banor. En livsenergi som får kroppens alla celler, vävnader och organsystem att samverka och fungera i harmoni när den flödar fritt. När det uppstår en störning, en blockering i detta energiflöde ger det en känsla av obehag som kan yttra sig i form av smärta, stelhet, värk, oro, nedstämdhet etc. Det har helt enkelt blivit en obalans i kroppens livsenergier.

Det som exempelvis kan påverka kroppens energiströmmar är en fysisk skada, ett kirurgiskt ingrepp, en känslomässig chock eller djupa känsloyttringar som sorg, besvikelse eller ilska.

Stress har också en stark inverkan på livsenergin och skapar ofta blockeringar i kroppens komplexa system. Behandling med polaritetsterapin inriktar sig på att få hela människan i balans genom att använda kroppsbehandling, polaritetsyoga och kost samt ge människan ökad medvetenhet om de tankar och attityder som präglar personligheten.
Målet är att nå en djup och helande avslappning för att frigöra och balansera varje enskild persons unika energifält.

Hur går det till vid en behandling med  polaritetsterapi?

Varje polaritetsbehandling utförs på en massagebänk med mjukt handlag i samklang med din kropps unika rytm. Det är viktigt att skapa utrymme där du kan känna dig trygg och säker för att nå en djupare avslappning som aktiverar en grundläggande läkning i din kropp. Under behandlingen stimulerar jag med hjälp av mina fingrar eller händer olika punkter eller områden på kroppen med ett lätt tryck eller vibrerande teknik.

Dessa punkter har en direkt koppling till ditt naturliga självläkande system. När detta aktiveras släpper spänningar, smärta, olika slags värk eller stelhet. I de flesta fall blir det en snabb verkan direkt av behandlingen där stress och oro övergår till ökat lugn, värk och smärta ersätts med mjukare muskler och ökad rörlighet.

Effekten av en behandling varar oftast lång tid efteråt. När kropp och sinne kommer i balans och harmoni fortsätter läkningen även efter behandlingen. Eftersom vi här arbetar med livsenergin genom ett lätt fingertryck kan behandlingen utföras genom kläderna.

Strukturell Behandling för korrigering av kroppshållning

En ung man vill ha hjälp med värk som han har i sin axel.
Vänster bild visar hans kroppshållning före behandlingen och den högra efter behandlingen. Kroppens mittlinje har en stark dragning åt vänster och skapar en framåtrotation av kroppens högra sida.
Efter behandlingen är kroppen i betydligt bättre balans vilket syns i den högra bilden.

Innan jag börjar behandlingen mäter jag upp kroppens hållning och eventuella avvikelser genom att använda ett lodrätt snöre som referens. Den vänstra bilden visar hur han såg ut innan behandlingen. Här ser man tydligt att det finns en snedställning i hela ryggen med ursprung från bäckenet. Denna obalans påverkar axelpartiet och man ser också att höger sida av kroppen är vriden framåt.

Den högra bilden är fotad efter behandlingen och visar hur spänningar i muskler har släppt. Detta gör att kroppen börjar återgå till sitt naturliga läge. Värken i axeln är betydligt bättre och axelpartiet har återfått sin rörlighet. Under behandlingen stimulerade jag punkter på kroppen för att frigöra blockeringar som skapat låsningar i muskler och som i sin tur orsakat värk.

Vill du också ha en behandling med polaritetsterapi?

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor. Det kan till exempel vara vad som är lämpligt att behandla med polaritetsterapi eller om det finns något som du själv kan göra för att stärka ditt mående. Ett samtal kan vara nog så betydelsefullt och ge insikt och inspiration för att ta tag i den egna hälsan.

Behandling med polaritetsterapi 50 min – 700 kr.

Polaritetsbehandling

De sista två åren har jag jobbat mycket med min personliga utveckling. I det jobbet så har jag fastnat då och då. Det har varit känslor men även gamla mönster och rädslor som jag inte kunnat lösa upp själv.

När jag hamnat i dessa blockeringar har jag tagit hjälp av Polaritetsterapi. Min upplevelse är att Gunilla direkt känner var den låsta energin sitter och börjar lösa upp den. I den processen har hon guidat mig med frågor och på det sättet har fler blockeringar visat sig som jag inte visste fanns. Behandlingen skulle jag beskriva som effektiv och exakt.
Jag kan verkligen rekommendera denna terapiform och Gunilla som terapeut. Efter behandlingarna har jag känt av ett högre energiflöde samt känt mig mer balanserad i kropp och sinne.

Hälsningar// Jacob 

Gunillas Polaritetsterapi

Jag skulle vilja beskriva en polaritetsbehandling som en blandning av terapi och massage.
Allt med lätt hand och utan att jag behöver klä av mig.

När jag kommer till Gunilla har jag särskilt ont i min ena axel och är öm i ryggen. Jag lägger mig på hennes behandlingsbänk och Gunilla frågar hur jag mår. Hon väljer ut små punkter på var sida om min kropp som är överraskande ömma och masserar helt lätt. Ömheten lättar och spänningar försvinner.
Efteråt känner jag mig pigg, lätt och smärtfri. Som ett litet mirakel!

Gunilla är en väldigt kunnig och lyhörd behandlare och jag rekommenderar henne varmt.

//Lene Hay


Energibehandling på distans

Livsenergin uttrycker sig i olika former. När den är i balans i sin ursprungliga naturliga frekvens flyter allt på, vi känner oss friska och starka. Då den av olika anledningar kommer ur balans upplever vi obehag på något sätt vilket kan uttrycka sig på fysiskt eller känslomässigt sätt. Oftast söker vi lösningar för våra besvär utanför oss själva men faktum är att svaret på en läkande process kan finnas inom var och en av oss.

I väntan på något nytt

Förutsättning för allt liv är energi i rörelse. Eftersom vi är rena energivarelser kan vi också ha kontakt med varandra på en sublim nivå oavsett avstånd. Vid distansbehandlingen har vi kontakt via telefon. Det är viktigt att du är på en plats där du kan slappna av utan att bli störd under behandlingen. Jag skapar en kontakt, känner in energins befintliga tillstånd och tillsammans med dig utforskar de blockeringar som hindrar det naturliga flödet. Vi har en kommunikation genom hela förloppet och jag blir en slags betraktare och guide under din inre energiresa. På det här viset är du i allra högsta grad delaktig i din egen läkning, du upplever, ser och förstår vad det är som skapar en disharmoni inom dig och hur du kan förändra det genom din medvetenhet.

En distansbehandling pågår mellan 40 – 60 min. Att det kan skilja sig i tid från gång till gång beror på hur det utvecklar sig för stunden. Ibland kan det gå åt längre tid för utforskning i det inre och andra gånger går det snabbare. Det är vanligt att man behöver upprepa distansbehandlingen 2 – 3 gånger med 1 – 3 veckors mellanrum för att få en grundlig och djupgående effekt. Detta kan naturligtvis skilja sig från en människa till en annan eftersom vi alla är unika.

Syftet är att få din livsenergi tillbaka till sin ursprungliga unika frekvens, det är då läkning kan ske på ett djupare plan.

Jag sökte för svår eksem, som jag haft sen jag var 2,5 år. Idag är jag 55 år. Det första jag upplevde under distansbehandlingen var det jag vet. Gunilla sa att hon upplevde att jag var jag väldigt ”låst” jämfört med hur hon uppfattade mig utifrån mångårig vänskap på Facebook.

Jag märkte inget efter första behandlingen.
Vid andra behandlingen sa hon att jag var ”totallåst”. Jag öppnade sen upp så behandling kunde ske.
Efter detta fick jag en riktig hudchock. Huden brände så jag fick panik. Jag var hos läkare och fick kortisontabletter akut några dagar. Huden ”la” sig.
Efter detta öppnade jag mig för min man, och han för mig.
Jag förstod att jag aldrig ”släppt in någon” på riktigt. Jag har vetat det i många år, men jag lät Gunilla ” komma in” fast mitt inre sa STOPP! Som alltid i mitt liv, i relationer och med andra människor. Men jag gjorde det ändå, för jag är en duktig flicka. Min man o jag pratade om det. Vi kom fram till att han fick komma in överallt i mina inre rum för han var så varsam. 
DET blev en aha-upplevelse för mig!

Vi hade en session till. Vi kom då båda fram till min avsaknad av ”kvinnligt”. När jag gick in i det fylldes jag av ett helt magiskt ljus (jag tror inte på ljus..) men det var helt ljuvligt. Helt ljuvligt.

Kontentan i alla fall: Sen kortisondosen på 1 v. Har jag INGET eksem. (Jag har ätit kortison i veckor tidigare. Det kommer alltid tillbaka så fort jag slutar. ) Men ÄN. Inte EN gnutta.
Jag VET att något har hänt i mig. På massor av plan.
 Jag är mer solid. Mer stabil. Tryggare. Helt helt ENORMT!

TACK från min själ Gunilla! Jag rekommenderar dig till ALLA! För alla våra problem finns inuti oss, och hon SER dem och nollar dem! Tack igen Gunilla!!!
Susanna Olsson, Ulricehamn

Jag hade problem att sova utan Nezeril då jag oftast vaknade gång på gång med täppt näsa, snarkandes med öppen mun och torr hals. 
Efter endast en distans-behandling med Gunilla sover jag nu ostört hela natten utan nässpray! 
Fantastiskt! Tack Gunilla!

Heidi

Vill du veta mer om energibehandling på distans?

Energibehandling på distans 40 – 50 min – 700 kr.